R O   e F a c t u r a

Blog e-Factura

Toate informațiile de care ai nevoie pentru e-Factura

06 Dec

Înregistrarea în SPV folosind un certificat digital calificat pentru semnătură electronică

Conform noilor obligații legale, începând cu data de 1 ianuarie 2024 toți contribuabilii (cu mici excepții) persoane juridice, PFA, întreprinderi individuale, etc. vor trebui să transmită și să descarce din sistemul ANAF RO e-Factura, facturile de mărfuri și servicii. Acest lucru se va putea face exclusiv electronic, prin înregistrarea/înrolarea în Spațiul Privat Virtual (SPV) și folosind un certificat digital calificat pentru semnătură electronică.

Pentru a vă înregistra/înrola în SPV, se accesează site-ul anaf.ro, Servicii Online – Înregistrare utilizatori – Spațiul Privat Virtual – Persoane Juridice sau alte entități fără personalitate juridică.

https://www.anaf.ro/anaf/internet/ANAF/servicii_online/inreg_inrol_pf_pj_spv

După accesarea meniului Înregistrare utilizatori persoane juridice și alte entități fără personalitate juridică, se va deschide o nouă fereastră în care vom selecta Înregistrare utilizatori cu certificat digital.

https://www.anaf.ro/InregPersFizicePublic/formularjuridice.jsp#pj

Aici se vor completa datele de identificare ale persoanei care poate avea calitatea de reprezentant legal, reprezentant desemnat sau de împuternicit al solicitantului. Se vor bifa cele două casuțe de atenționări și respectiv acordul privind termenele și condițiile de utilizare, după care se vor încărca fișierele care conțin:
documentul de confirmare al certificatului digital (acest document se va obține de la compania de la care ați achiziționat certificatul digital calificat pentru semnătură electronică);
arhiva zip cu documentele justificative care să ateste calitatea de reprezentant legat, reprezentant desemnat sau împuternicit.
Se completează câmpul care conține codul de validare cu literele și cifrele afișate, apoi se apasă butonul Continuă.

În continuare se va afișa pagina de confirmare a emailului, în care va trebui confirmat codul primit pe email.

După completarea și trimiterea cererii de înregistrare în SPV, aceasta urmează a se verifica de către ANAF iar răspunsul privind validarea sau respingerea ei, va fi trimis pe adresa de email completată în formular.

Dacă nu aveți un certificat digital calificat pentru semnătură electronică, vă recomandăm achiziționarea lui de la susținătorul acestui program de facturare gratuit, certSIGN, care poate fi făcută rapid accesând link-ul de aici.

Facturis Online devine partener certSIGN pentru a asigura conformitatea cu sistemul ANAF RO e-Factura

 

Adaugă comentariile tale

Comentariul tau a fost trimis cu succes!

Program de facturare gratuit:

Tot ce ține de e-Factura gratuit pentru antreprenori

O soluție simplă de emitere,transmitere si recepție a facturilor în sistemul RO e-Factura.