R O   e F a c t u r a

Blog e-Factura

Toate informațiile de care ai nevoie pentru e-Factura

13 Nov

Ce este sistemul RO e-Factura și beneficiile sale pe termen lung

Ce este sistemul RO e-Factura?

Trecerea la sistemul de facturare electornică reprezintă o problemă reală a multora care poate până acum întocmeau facturi în format clasic pe hârtie și astfel, este nevoie de înțelegerea funcționării acestui sistem pentru a emite și transmite în mod corect facturile.

RO e-Factura este un sistem de facturare electronică introdus în România prin O.G. 120/2021 pentru a facilita raportarea facturilor la nivel național, către ANAF având ca scop principal combaterea evaziunii fiscale.

Astfel e-Factura reprezintă o trecere de la trimisul facturilor pe hârtie sau de la PDF-uri prin e-mail, la o metodă mai modernă, în care facturile sunt create, trimise și gestionate digital, prin intermediul unui sistem securizat care comunică direct cu sistemul fiscal al statului.

Acest sistem se asigură că facturile sunt emise conform unor standarde stricte, care ajută la verificarea și validarea lor automată de către autoritățile fiscale.

Ne aflăm într-o lume în care afacerile evoluează rapid și totul se digitalizează iar pandemia a adus cu ea o accelerare a acestei digitalizări și a contribuit la dezvoltarea unor soluții software mai eficiente.

Sistemul RO e-Factura face parte și el din eforturile de digitalizare a proceselor financiare și administrative, oferind o transparență mai mare în procesul de facturare și urmărire a tranzacțiilor.

Beneficiile e-Factura

După cum știm cu toții, oamenii sunt rezistenți la schimbare și de aceea se vor întâlni multe obstacole în adaptarea către trecerea la sistemul RO e-Factura. Cu timpul însa, acesta va deveni o normalitate deoarece acest sistem aduce și beneficii.

Pe termen lung, implementarea e-Facturii poate aduce avantaje semnificative prin oferirea unei evidențe fiscale digitale ușor verificabile în cazul auditurilor sau al litigiilor.
Prin citirea automată a facturilor de la furnizori, se va simplifica procesul contabil. Astfel, programul de facturare online sau programul de contabilitate va putea citi automat toate facturile platite de la furnizori.

Un alt beneficiu foarte important pentru programele de gestiune stocuri este faptul ca vor introduce NIR-urile automat cu un simplu click. Sute de poziții din NIR vor putea fi preluate automat fară erori umane și fără nici un efort.

În ceea ce privește economia de timp și costuri, implementarea sistemului de facturare eletronică va reduce considerabil timpul alocat activităților manuale de întocmire, distribuire și mai ales arhivare a facturilor în formatul clasic pe hârtie.

Deschiderea la schimbare și digitalizare nu mai este doar o opțiune, ci o necesitate pentru a rămâne competitiv atât în fața evoluției tehnologice dar și a cerințelor legale în vigoare.

Adaugă comentariile tale

Comentariul tau a fost trimis cu succes!

Program de facturare gratuit:

Tot ce ține de e-Factura gratuit pentru antreprenori

O soluție simplă de emitere,transmitere si recepție a facturilor în sistemul RO e-Factura.