R O   e F a c t u r a

Blog e-Factura

Toate informațiile de care ai nevoie pentru e-Factura

09 Nov

Conturile bancare în e-Factura

Ȋn facturile printate până la e-Factura de obicei existau sub datele vânzătorului trecute toate conturile acestuia pentu informarea cumpărătorului despre conturile bancare unde poate face plata prin bancă dacă optează pentru această modalitate de plată a facturii respective. De asemenea şi la datele cumpărătorului se putea trece contul bancar al acestuia ca în exemplul de mai jos:

Ȋn noul format al e-Facturii nu mai există campuri speciale la datele vânzătorului sau/şi la datele cumpărătorului de conturi bancare ca la facturile vechi printate, decât dacă se doreşte trecerea acestor date în câmpuri de alte observații.

Dar totuşi există un camp în e-Factura care descrie modalitatea de plată a facturii (instrucțiunile de plată) şi anume câmpul BG-16 în care putem selecta mai multe tipuri de modalități de plată din lista următoare: Payment means code (UNCL4461). Ȋn această listă găsim codul 42 pentru plata prin bancă. Şi astfel putem completa în campul BG-17 datele contului bancar: cont iban şi nume bancă.

Dacă se doreşte, se pot completa mai multe conturi bancare prin repetarea câmpului BG-17. Exemplu:

<cac:PaymentMeans>
	<cbc:PaymentMeansCode>42</cbc:PaymentMeansCode>
	<cac:PayeeFinancialAccount>
		<cbc:ID>RO77BTRLRONCRT0292811201</cbc:ID>
		<cbc:Name>Banca Transilvania - Ag. Octavian Goga</cbc:Name>
	</cac:PayeeFinancialAccount>
	<cac:PayeeFinancialAccount>
		<cbc:ID>RO657RNCB0069064997010001</cbc:ID>
		<cbc:Name>BCR Libertatii</cbc:Name>
	</cac:PayeeFinancialAccount>
</cac:PaymentMeans>

Fişierul complet (XML UBL3.0) al acestei facturi date ca exemplu îl puteti găsi aici şi factura transformată în PDF o gasiți mai jos ca model pentru exemplificarea apariţiei contului bancar al vânzătorului:

 

Contul bancar al cumpărătorului?

Ȋn noul format al e-Facturii nu există câmp special alocat pentru conturile bancare ale cumpărătorului, ci doar ce s-a menționat mai sus, doar la modalitatea de plată prin transfer bancar sau ordin de plată se pot completa conturile bancare doar ale vanzatorului în câmpul de instrucțiuni de plată.

Adaugă comentariile tale

Comentariul tau a fost trimis cu succes!

Program de facturare gratuit:

Tot ce ține de e-Factura gratuit pentru antreprenori

O soluție simplă de emitere,transmitere si recepție a facturilor în sistemul RO e-Factura.