R O   e F a c t u r a

Blog e-Factura

Toate informațiile de care ai nevoie pentru e-Factura

27 Dec

Funcționalități e-Factura în varianta gratuită RO-eFactura

Varianta complet gratuită pentru RO e-Factura oferită de programul de facturare Facturis Online, reprezintă o variantă extrem de simplă a procesului de transmitere și primire a facturilor în ceea ce privește sistemul național RO e-Factura. Printr-o simplă apasare a unui buton, integrat în fereastra programului, veți scapa de grija trimiterii facturilor emise. Acest proces este mult mai simplu decât ați putea crede, este chiar mai simplu decât dacă ați printa o factură.

Prin simpla apăsare a butonului e-Factura, factura emisă este trimisă instant în sistemul RO e-Factura, iar termenul de 5 zile fie ele lucratoare sau calendaristice (după noua OUG 115/2023), nu va fi o problemă pentru dvs..

Utilizatorii programului de facturare Facturis Online, vor autoriza o singură dată programul pentru 90 zile (urmând ca programul să se reautorizeze automat după cele 90 zile), făcând setările necesare, pe care le găsiți aici.

Cum trimiteți factura emisă în sistemul RO e-Factura?

Atât de simplu!

În meniul Documente > Facturi, selectați factura/facturile dorite și apăsați butonul e-Factura.

După apasarea butonului, factura/facturile selectate, sunt trimise instantaneu, în sistemul RO e-Factura.
Acest lucru se poate verifica în coloana de e-Factura, unde va apărea statusul “Trimis”.
În câteva minute, programul de facturare va citi răspunsul ANAF, iar acel status se va schimba în “Trimis OK“, adică acea factură a fost verificată și validată de ANAF, prin acordarea acelui sigiliu al MF. Din acel moment, al validării facturii de către ANAF, factura devine automat vizibilă și în SPV-ul clientului, pentru descărcare.

Atât de Simplu și Ușor!

Programul de facturare, varianta gratuită pusă la dispoziția utilizatorilor de către Facturis Online, realizează automat o sincronizare periodică cu SPV ANAF. În loguri e-Factura (butonul e-Factura din fereastra de emitere a facturii) se pot vizualiza toate aceste loguri referitoare la trimiteri, verificări, răspunsuri, descărcări.

Tot aici se poate vizualiza și printa factura în format PDF (ANAF), pentru a vedea exact factura primită de către client.

Vizualizarea răspunsurilor din sistemul e-Factura

În cadrul meniul Documente > Facturi, în tabul de Răspunsuri veți vedea automat toate răspunsurile primite în SPV, de la ANAF.

Acestea pot fi: facturile trimise (răspunsurile referitoare la facturile trimise de tine către clienți), facturile primite și mesajele din cadrul SPV.

Opțiuni în cadrul ferestrei de Răspunsuri:

– Utilizatorii care doresc o copie suplimentară a facturilor trimise către sistemul e-Factura vor selecta toate facturile și vor apăsa pe iconița de descărcare.
De reținut este faptul că programul arhivează oricum automat, toate aceste răspunsuri ale facturilor trimise către sistemul RO e-Factura.

– Se por printa în format PDF atât facturile trimise cât și facturile primite.

– Se pot trimite mesaje prin SPV către furnizorii facturilor primite. Această opțiune este una extrem de importantă și  această opțiune de a trimite mesaj vă recomandăm să o folosiți și să contactați furnizorul, în cazul în care apar facturi trimise eronat.

Cum puteți vedea factura completă, primită de la furnizor?

În fereastra Documente > Facturi > Răspunsuri.
După cum am menționat anterior, aici puteți vizualiza toate facturile primite de la furnizori. Pentru a putea vedea factura completă, o selectați și apoi apasați butonul de printare. Ea se va încărca în format PDF, putând astfel să o vizualizați, verificați și desigur, să o printați.

În acest mod, varianta gratuită pentru e-Factura a programului de facturare Facturis Online reprezintă o variantă extraordinar de simplă de utilizare în relația cu sistemul RO e-Factura, fără stres, fără artificii.

Obligativitatea e-Factura respectată și afacerea ta în siguranță, totul la un click distanță!

Adaugă comentariile tale

Comentariul tau a fost trimis cu succes!

Program de facturare gratuit:

Tot ce ține de e-Factura gratuit pentru antreprenori

O soluție simplă de emitere,transmitere si recepție a facturilor în sistemul RO e-Factura.